31.08.2021, 08:27

Ще одна смерть дитини: У дитячому таборі на Херсонщині померла 15-річна дівчинка

Еще одна смерть ребенка

У Херсонській області в дитячому таборі "Буревісник" померла 15-річна дівчинка, яка приїхала на відпочинок з Кривого Рогу. Згідно з медичною довідкою, проблем зі здоров'ям дитина не мала.

Трагедія сталася в селі Щасливцеве на Арабатській Стрілці 29 серпня близько 21:00. Під час вечірнього виступу дівчинка знепритомніла на сцені. Про це]]> повідомила]]> прес-служба компанії "АрселорМіттал Кривий Ріг", якій належить табір, передає Час Пік.

"Медичні працівники табору одразу надали дівчинці першу медичну допомогу, провели реанімаційні заходи та викликали карету "швидкої" медичної допомоги з м. Генічеська. Щоби не втрачати час на очікування "швидкої" із міста, медики вирішили транспортувати дитину до лікарні каретою "швидкої" підприємства, яка в літній період завжди чергує у таборі відпочинку. На жаль, реанімаційні заходи лікарів табору та лікарні не допомогли", - повідомили в компанії.

За попередніми висновками медекспертів, дитина померла через гостру серцеву недостатність, викликану кардіоміопатією.

Зараз з'ясовується причина смерті 15-річної дівчини. Відомо, що згідно з медичною довідкою дитина була здоровою та не мала паталогій, які могли призвести до летального результату. Така довідка про стан здоров'я дитини є обов'язковою умовою для відпочинку в таборі.

Це вже друга смерть дитини, яка відпочивала цього літа на Арабатській Стрілці. Раніше ми повідомляли, що під час фізичних навантажень стало погано 12-річному хлопчикові. Він відпочивав у дитячому спортивному таборі "Гренада" (с. Стрілкове). Хлопчик впав у кому. У лікарні Запоріжжя протягом двох днів медики боролися за його життя, проте серце хлопчика зупинилося.

Читайте останні новини України та світу у своєму смартфоні в додатку Час Пiк