04.09.2021, 12:50

Причиною пожежі в костелі Святого Миколая було коротке замикання в органі, - МВС

Марина Началова | Всі новини автора

Попередньо, причиною пожежі в костелі Святого Миколая у Києві є коротке замикання в органі.

Про це сьогодні повідомив міністр внутрішніх справ України Денис Монастирський під час огляду наслідків пожежі, повідомила прес-служба МВС, передає Час Пік.

Монастирський розповів, що наразі на місці події працюють рятувальники ДСНС України, які ліквідовували пожежу, та представники Національной поліції України, які проводять розслідування, а також працівники костелу.

«Попередньо, причиною загоряння було коротке замикання в органі. Саме в той час, після 21.00 години, в костелі проводилася репетиція. Наразі слідчі відкрили кримінальне провадження за ч. 1 ст. 270 (Порушення встановлених законодавством вимог пожежної безпеки) КК України. Призначено ряд експертиз. Упродовж тижня експерти мають дати кінцевий висновок причини загоряння», - сказав міністр внутрішніх справ.

Крім цього, Монастирський зазначив, що вогнем пошкоджено внутрішнє оздоблення історичної будівлі та унікальний орган. Конструкції костелу нічого не загрожує, перекриття не постраждало. Надалі запланована реставрація будівлі.

«Вогнеборці прибули на місце події вже через 6 хвилин після надходження повідомлення про пожежу на спецлінію 101. Якби їх реакція була більш тривалою, очевидно, були б більші наслідки пожежі», - додав він.

Нагадаємо, пожежа в костелі Святого Миколая сталася ввечері 3 вересня, її площа склала 80 кв. м.

Читайте останні новини України та світу у своєму смартфоні в додатку Час Пiк

Теги новин: