22.09.2021, 08:16

У Запорізькій області вибухом зруйновано два житлових будинки: є затриманий та потерпілий

Взрыв в Запорожской области

У Запорізькій області за добу в результаті вибухів зруйновано два житлових будинки. Є потерпілий та затриманий. Поліція почала розслідування.

Спочатку була озвучена версія, що власник будинку, житель Приморська, підірвав двоповерховий будинок, намагаючись звести рахунки з життям. Однак, в ході слідства версія не підтвердилася, повідомляє Час Пік з посиланням на Відділ комунікації поліції Запорізької області.

21 вересня близько 11:00 до відділення поліції в Запорізькій області надійшло повідомлення про те, що в місті Приморськ стався вибух двоповерхового будинку.

На місці події з-під уламків зруйнованого будинку рятувальники витягли його власника. Чоловікові (1961 р.н.) надано медичну допомогу. Попередньо встановлено, що стався вибух газово-повітряної суміші.

Власника будинку затримано в порядку ст. 208 Кримінального процесуального кодексу України. Слідчим відкрито кримінальне провадження за ч. 2 ст. 194 (Умисне знищення або пошкодження майна) Кримінального кодексу України. Розпочато досудове розслідування.

Взрыв в Запорожской области Взрыв в Запорожской области Взрыв в Запорожской области

Цього ж дня, 21 вересня, близько 18:15 до відділення поліції в Запорізькій області надійшло повідомлення про вибух газового балона на території приватного домоволодіння по вулиці Призаводській у місті Токмак.

Правоохоронці встановили, що 71-річний чоловік, перебуваючи в стані алкогольного сп'яніння, необережно поводився з газовим приладом, внаслідок чого спричинив вибух газового балона в господарській споруді на території свого домоволодіння.

Внаслідок вибуху чоловік отримав тілесні ушкодження та 65% опіків тіла. Бригадою швидкої медичної допомоги постраждалого доставлено до реанімаційного відділення місцевої лікарні. 

Попередньо, прилеглі будинки не пошкоджені, постраждалих немає.

Наразі вирішується питання про відкриття кримінального провадження за ст. 270 Кримінального кодексу України (Порушення встановлених законодавством вимог пожежної або техногенної безпеки).

Взрыв в Запорожской области

Читайте останні новини України та світу у своєму смартфоні в додатку Час Пiк