29.11.2021, 14:21

У Вінницькій області рятувальники ліквідовують наслідки витоку аміаку на одному з підприємств

Винницкaя, ГСЧС

У Вінницькій області в результаті розгерметизації заливної горловини залізничної цистерни на одному з місцевих підприємств під містом Немирів стався витік безводного аміаку.

Під Немировом рятувальники ліквідовують наслідки витоку аміаку на території ПрАТ "Райагрохім". Рятувальники намагаються осадити хмари аміаку водою, повідомляє Час Пік з посиланням на ДСНС.

Випаровування безводного аміаку із залізничної цистерни сталося 29 листопада о 9:05. До Служби порятунку надійшло повідомлення про те, що в м. Немирів на вулиці Соборній відчувається різкий запах аміаку.

Рятувальники ДПРЧ-13 під час проведення розвідки на місці виклику з'ясували, що в результаті розгерметизації заливної горловини залізничної цистерни на одному з місцевих підприємств триває витік безводного аміаку.

Було вжито заходи для запобігання поширенню хмари. На місці НП евакуйовано людей (з урахуванням можливого напрямку руху хмари), триває відкачування аміаку з цистерни. Триває здійснення осадження парів газу з використання розпорошених водних струменів.

До ліквідації наслідків надзвичайної події залучено 32 особи особового складу та 8 одиниць техніки.

Ситуація контрольована.

Винницкaя, ГСЧС Винницкaя, ГСЧС

Читайте останні новини України та світу у своєму смартфоні в додатку Час Пiк

Теги новин: