12.12.2021, 21:32

На Донбасі поранено військового: окупанти дистанційно мінують територію забороненими мінами

Марина Началова | Всі новини автора

На Донбасі 12 грудня 2021 року мінно-вибухову травму отримав військовослужбовець Збройних Сил України, 49-річний лейтенант.

Про це повідомили на Фейсбук-сторінці оперативно-тактичного угрупування "Північ", передає Час Пік.

Медслужбою військової частини була здійснена термінова евакуація пораненого до військового шпиталю, де йому була надана необхідна медична допомога. На даний час стан пораненого медики оцінюють як середньої тяжкості.

Як з’ясувалося під час огляду пораненого, противник на лінії вогневого зіткнення застосовує дистанційне мінування пластиковими мінами, які є забороненими міжнародними конвенціями через спричинення значних страждань постраждалому як під час підриву на даному вибуховому пристрої, так і під час вилучення осколків з тіла пораненого.

В ОТУ "Північ" заявили, що за даним випадком буде проведено розслідування, матеріали якого разом з уламками вибухового пристрою, вилученими з тіла постраждалого, будуть надані міжнародним спостережним організаціям.

Нагадаємо, президент США Джозеф Байден заявив, що питання введення американських військ в Україну для запобігання ймовірного вторгнення Росії ніколи не стояли на порядку денному.

Читайте останні новини України та світу у своєму смартфоні в додатку Час Пiк