05.01.2022, 13:57

У Сєвєродонецьку патрульні склали протокол на нетверезого водія (відео)

Ольга Романец | Всі новини автора
полиция

3 січня патрульні Сєвєродонецька виявили автомобіль ВАЗ, водій якого застряг у снігу. Інспектори зупинилися, щоб допомогти водієві виїхати.

Від чоловіка, який перебував за кермом, патрульні відчули різкий запах алкоголю і запропонували йому пройти огляд на стан сп'яніння, передає Час Пік з посиланням на прес-службу патрульної поліції Луганської області.

Від огляду в медичному закладі 50-річний чоловік відмовився відразу. Пройти огляд за допомогою алкотестера водій спочатку погодився. Однак, під час проведення процедури огляду, всіляко намагався уникнути проведення огляду на стан сп'яніння і нарешті відмовився від перевірки.

За відмову від проходження огляду на стан сп'яніння патрульні склали стосовно чоловіка протокол за ч.1 ст. 130 КУпАП (керування в стані сп'яніння) та відсторонили його від керування транспортним засобом. За керування автомобілем у нетверезому вигляді громадянину загрожує штраф 17 тис. грн. і позбавлення права сідати за кермо протягом року.

"Нагадуємо водіям, що керування автомобілем у стані сп'яніння є вкрай небезпечним. Тому, якщо ви вживали алкоголь, краще скористайтеся послугами тверезого водія, таксі або громадського транспорту", - йдеться в повідомленні.

Читайте останні новини України та світу у своєму смартфоні в додатку Час Пiк