11.06.2022, 08:11

Росіяни обстріляли Врубівку з "Сонцепека", у Сєвєродонецьку та Лисичанську знищують підприємства: ситуація на Луганщині

Марина Началова | Всі новини автора

Російські окупаційні війська продовжують нищити Луганську область. За останню добу серйозно дісталося Сєвєродонецьку, Лисичанську, Врубівці, Золотому, Гірському та іншим населеним пунктам.

Так, по Врубівці ворог застосував вогнеметну систему "Сонцепек". Про це повідомив військовий журналіст Руслан Смещук, передає Час Пік.

"Окупанти завдали удару по селищу Врубівка Луганської області з РСЗВ "Сонцепек", після чого обстріляли реактивними снарядами, ймовірно, з фосфором. Селище, схоже, перестало існувати", - заявив він.

Голова Луганської ОВА Сергій Гайдай підтвердив, що росіяни вдарили по Врубівці вогнеметною системою. За його словами, вигоріло багато будинків, інформація щодо кількості жертв уточнюється.

Також Гайдай повідомив, що до лікарень Дніпра та Львова госпіталізовано п’ятьох поранених за останні дні жителів Лисичанська.

"Російська армія не залишила вцілілих промислових об’єктів в Рубіжному та Попасній. Те ж саме зараз робить в Лисичанську та Сєвєродонецьку, знищуючи відомі на увесь світ заводи. Тисячі сєвєродончан мріють повернутися і перетнути першу прохідну "Азоту", однак ворог руйнує і саме місто, і хімічну галузь. Вчора під час чергового обстрілу пошкоджено залізничне депо об’єднання. До цього – декілька промислових цехів. Також зафіксовані влучання в будівлі цегляного та дослідницького заводів. У Лисичанську ворожі снаряди влучили на територію склозаводу. Крім того, у цьому місті обстрілами пошкоджено школу та кулінарний ліцей", - повідомив Гайдай.

Упродовж 10 червня противник відкривав вогонь із різного типу озброєння по Сєверодонецьку, Лисичанську, Устинівці, Тошківці, Золотому, Нирковому, Гірському, Врубівці, Комишувасі. Часткових або повних руйнувань житлового фонду дуже багато.

Триває наступ росіян у напрямку Новотошківське – Оріхове, ворог закріплюється на північній околиці населеного пункту Оріхове. Продовжує вести штурмові дії у Сєвєродонецьку.

За минулу добу відбито чотирнадцять атак ворога, знищено чотири танки, дві артилерійських системи, одинадцять бойових броньованих машин, три одиниці автомобільної техніки та склад з боєприпасами противника. Підрозділи протиповітряної оборони збили чотири безпілотних літальні апарати типу «Орлан-10».

Читайте ще: Міста не захопили, але свої "порядки" встановлюють: "влада ЛНР" видала "указ" щодо вільних територій Луганщини

​​​​​​​ ​​​​​​​ ​​​​​​​

Читайте останні новини України та світу у своєму смартфоні в додатку Час Пiк