03.09.2024, 11:08

Масштабна лісова пожежа охопила Харківську та Донецьку області: евакуювали понад 200 мешканців

Віктор Білий | Всі новини автора

У Харківській області вирує сильна лісова пожежа, яка торкнулася не лише території Харківщини, а й частини Донецької області. Пожежа розпочалася 2 вересня в Оскільській громаді та охопила понад 1200 гектарів лісових насаджень, поширюючись на село Студенок в Ізюмському районі.

За останніми даними, внаслідок вогню у Студенці згоріло понад 40 будинків. Місцева влада вже евакуювала понад 200 жителів із небезпечної зони.

Голова Харківської обласної військової адміністрації Олег Синєгубов повідомив, що евакуація продовжується, а рятувальні служби працюють у посиленому режимі.

На місці події активно працюють співробітники Державної служби з надзвичайних ситуацій (ДСНС), поліція, районні та місцеві адміністрації, а також структурні підрозділи цивільного захисту ХОВА. Для боротьби з вогнем залучено додаткові ресурси: на гасіння пожежі залучено 275 рятувальників та 77 одиниць техніки з трьох областей.

Жителям, евакуйованим із зони лиха, надані продукти харчування та питна вода. Деякі з них скористалися власним транспортом для виїзду із небезпечної зони.

Відомо про двох постраждалих: співробітник ДСНС та місцева мешканка отримали поранення. На цей час гасіння пожежі продовжується, і фахівці роблять все можливе для локалізації вогню та запобігання подальшим руйнуванням.

Читайте також: Росіяни знову вдарили КАБами по Харкову: є постраждалі

Читайте останні новини України та світу у своєму смартфоні в додатку Час Пiк