05.07.2020, 14:32

"Трепло": У Кремлі відреагували на слова Бородая щодо приєднання ОРДЛО до Росії

Россия, Украина, Донбасс

Терорист Олександр Бородай заявив, що "ЛНР" та "ДНР" скоро стануть російськими не тільки "де-факто, а й де-юре". Екс-ватажок бойовиків Ігор Гиркин (Стрєлков) назвав Бородая "треплом". У Кремлі також відреагували на гучну заяву Бородая.

Заява про входження окупованого Донбасу до складу РФ Бородай зробив на з'їзді російської партії "Родина" в Санкт-Петербурзі, повідомляє Час Пік з посиланням на російські ЗМІ.

Відео з виступом Бородая опублікував блогер Necro Mancer.

"За логікою розвитку історичних подій у відносно швидкі терміни "республіки" Донбасу стануть вже не де-факто частиною РФ, а стануть такими і де-юре...", - заявив російський терорист.

Екс-ватажок бойовиків "ДНР" Ігор Гіркін (Стрєлков) назвав слова Бородая про швидке визнання Росією "ДНР / ЛНР" порожніми балачками, а самого заявника - "треплом".

"Зазвичай я не звертаю уваги на балачки Бородая просто виходячи з почуття огиди. Але тут випадок особливий: його балаканина - в "топі" "Яндекса"на першій сходинці ...

Бородай - трепло. Колись він був вельми недурною і навіть людиною, яка заслуговує поваги (хоча і тоді - вельми легковажним і не дуже обов'язковим - з точки зору виконання своїх обіцянок). Але це було дуже давно. Зараз - це, всього лише, як і раніше легковажне, але абсолютно безвідповідальне, дуже амбітне, до відрази марнолюбне, майже завжди брехливе і частенько п'яне трепло, що виступає на "патріотичних підмостках" з найвищого дозволу на дозволені теми...

Тому, хоч "вітер поступово і змінюється" - не варто розглядати слова Бородая інакше, ніж як балачки... ", - прокоментував Гіркін виступ Бородая.

Свою думку про ставлення Москви до ОРДЛО висловив перший заступник голови комітету Ради Федерації з міжнародних справ Володимир Джабаров в інтерв'ю "Говорить Москва".

Він зазначив, що Росія ніколи не розглядала "ДНР" і "ЛНР" як російські регіони.

"Я б не погодився з паном Бородаєм, тому що Росія до сьогоднішнього дня визнає Донецьк і Луганськ територією України. Хоча Україна вважає це чужими (окупованими) територіями. Але у нас є Мінський процес, в рамках якого йде питання про надання цим територіям особливого статусу…

Росія ніколи не розглядала Донбас, Луганськ, Донецьк як необхідні їй регіони. Ми розглядали ці регіони як території, де проживають російськомовні люди. Росіяни за національністю і багато російські по духу", - заявив Джабаров.