11.08.2020, 15:59

"Нам зовсім не байдуже": Зеленський закликав Білорусь відмовитися від насильства

зеленский

Президент України Володимир Зеленський закликав Білорусь дотримуватися демократичних стандартів і відмовитися від насильства.

Зеленський на своїй сторінці в Facebook зазначив, що в Білорусі зараз непрості часи, передає Час Пік.

За його словами, не всі в Білорусі згодні з оголошеними попередніми результатами виборів. Тому він закликав до терпимості і відмови від насильства. Зеленський вважає, що вийти з ситуації, що склалася, допоможе тільки діалог.

"Безумовно, ми закликаємо наших сусідів до максимальної толерантності, терпимості і відмови від вуличного насильства. Закликаємо до максимально відкритого, нехай і складного, діалогу. Тому що тільки широкий діалог дозволить забезпечити громадянам Республіки Білорусь вихід з важкої кризової ситуації і чесно обговорити подальші кроки і формати громадського взаємодії ", - написав президент.

Крім того, він зазначив, що Україна зацікавлена ​​в тому, щоб в Білорусі налагодилася обстановка і країна була незалежною і демократичною.

"Україна і я особисто вкрай зацікавлені в тому, щоб Білорусь була по-справжньому незалежною і демократичною країною з сильною економікою і стабільними суспільними відносинами. Білорусь - наш найближчий сусід, і тому нам зовсім не байдуже, що там відбувається, і що буде з нашими друзями далі ", - резюмував президент.

Читайте також: У Верховній Раді пропонують не визнавати вибори в Білорусі

]]>]]>Читайте последние новости Украины и мира в своем смартфоне в приложении ]]>Час Пик]]>