15.08.2020, 07:17

Білорусь віддала затриманих "вагнерівців" Росії: у Зеленського відреагували

Марина Началова | Всі новини автора
боевики вагнера

32 бойовика російської ПВК "Вагнера", які були затримані під Мінськом, вже знаходяться на території Росії.

Про це свідчить заява генеральної прокуратури РФ, передає Час Пік.

"Відповідно до клопотання Генерального прокурора Російської Федерації Краснова І.В. від 05.08.2020 в порядку, передбаченому Мінською Конвенцією про правову допомогу і правові відносини у цивільних, сімейних і кримінальних справах від 22.01.1993, тридцять два громадянина Російської Федерації, які були раніше затримані на території Білорусії, перетнули державний кордон Російської Федерації і в даний час знаходяться на території Росії. Тридцять третій громадянин Росії, який має також білоруське громадянство, залишився на території Республіки Білорусь", - йдеться в повідомленні генпрокуратури.

В Офісі президента України "з жалем" сприйняли дане рішення Білорусі.

"Безумовно, Республіка Білорусь - незалежна держава з власною позицією, але українська сторона очікувала більш юридично коректного й зваженого рішення", - йдеться в публікації на сторінці ОПУ в Фейсбуці.

Нагадаємо, Україна наполягала на екстрадиції затриманих в Білорусі бойовиків. Україна навіть отримала від МЗС Білорусі списки затриманих.

Пізніше стало відомо, що президент Білорусі Олександр Лукашенко домовився з главою РФ Володимиром Путіним "по-братськи" вирішити питання із затриманими "вагнерівцями".

Читайте останні новини України та світу у своєму смартфоні в додатку Час Пiк