18.08.2020, 20:21

Мер Умані ночує в спальнику під Офісом президента в знак протесту проти паломництва хасидів

Марина Началова | Всі новини автора
цебрий

Міський голова Умані Олександр Цебрій пікетує Офіс президента України, щоб домогтися недопущення масового приїзду хасидів на свято Рош ха-Шана під час пандемії.

Минулої ночі Цебрій ночував на ганку ОПУ в спальному мішку, передає Час Пік з посиланням на телеграм-канал PavlovskyNews.

Як розповів Цебрій журналістам, він виступає проти приїзду в період карантину іноземців з «червоної зони», де найбільше заражених Covid-19. За його даними, вже 300-400 паломників-хасидів прибуло в Умань.

Мера обурило, що людей навіть не перевіряють на кордоні на наявність довідки про відсутність коронавіруса. І зараз йому ніхто не може дати гарантій безпечного святкування в Умані єврейського Нового року - Рош ха-Шана, куди з'їжджаються паломники.

Цебрій зазначив, що його мета - це протокольне рішення Державної комісії з питань техногенно-екологічної безпеки та надзвичайних ситуацій. Там повинні бути прописані всі правила і відповідні заходи, дотримання яких є обов'язковим для всіх учасників свята і задіяних служб. Поки таке рішення прийнято не буде, Цебрій вирішив залишатися під ОПУ.

Вчора Цебрій заявив, що готовий ставити блокпости на в'їздах до Умані. А в МВС повідомили, що Кабмін і державна комісія ТЕБ та НС підтримали рішення про технічне обмеження в'їзду іноземців в Умань.

Сьогодні уряди України та Ізраїлю закликали паломників-хасидів утриматися від відвідування Умані.

Читайте останні новини України та світу у своєму смартфоні в додатку Час Пiк

Теги новин: