22.08.2020, 15:36

"Я не бачу сенсу": Зеленський не має наміру переносити переговори ТКГ з Мінська

зеленский

Президент України Володимир Зеленський оцінив необхідність перенесення переговорів в форматі Тристоронньої контактної групи з Білорусі.

В ефірі телеканалу "Україна 24" Зеленський заявив, що в даний час немає сенсу міняти Мінськ на інше місто для проведення переговорів у форматі Тристоронньої контактної групи по врегулюванню ситуації на Донбасі, передає Час Пік.

Він підкреслив, що переговори ведуться в відеоформаті, тому місце проведення значення не має.

"Я вдячний кожній країні, яка пропонує майданчик для цих важливих переговорів, але зараз все мінські переговори проходять у відеоформаті через пандемію COVID-19, тому я вважаю, що від майданчика, від місця або від міста це не залежить зовсім", - сказав глава України.

Крім того, він зазначив, що ще рано міркувати про зміну місця проведення переговорів, і не бачить сенсу в тому, щоб змінювати Мінськ на інше місто.

"Я думаю, що зараз занадто рано говорити про зміну міста. Мені здається, що це неправильно - особливо зараз це робити. Мінськ був запропонований, там йдуть ці переговори. Я не бачу сенсу для зміни. Я вдячний і Казахстану, і Азербайджан нам пропонував, і європейські країни. Я думаю, що зараз це не є пріоритетним питанням", - вважає Зеленський.

Читайте також: Кравчук назвав шляхи припинення вогню на Донбасі

Читайте останні новини України та світу у своєму смартфоні в додатку Час Пiк