15.09.2020, 08:22

"У кому не впадав": Що відомо про хворобу Кернеса

Марина Началова | Всі новини автора
кернес

14 вересня в українських ЗМІ з'явилася інформація, що мер Харкова Геннадій Кернес перебуває у важкому стані з коронавірусом.

Видання zn.ua з посиланням на власні джерела написало, що Кернес був госпіталізований з двостороннім запаленням легенів і знаходиться в комі. У мера Харкова нібито діагностували COVID-19 у важкій формі.

Прес-служба Харківської міськради спростувала інформацію, що Кернес знаходиться в комі, однак підтвердила, що мер хворіє.

"Інформація, яку поширюють деякі харківські пабліки про те, що Харківський міський голова Геннадій Кернес нібито впав у кому, не відповідає дійсності. Міськрада пов'язує поширення завідомо неправдивої інформації з загостренням амбіцій «не особливо щасливих» політиків. Геннадій Кернес дійсно знаходиться на лікарняному, але при цьому мер повністю контролює ситуацію в місті", - заявили в міськраді Харкова.

Перший заступник Кернеса Ігор Терехов в коментарі "Суспільному" заявив, що в кому градоначальник не впав.

"Я сьогодні спілкувався, абсолютно з людиною все нормально, людина лікується, проходить курс лікування, тому я спростовую цю інформацію", - зазначив Терехов.

Інформацію про кому також спростували друг Кернеса бізнесмен Павло Фукс і директор департаменту у справах інформації та зв'язків з громадськістю Харківської міськради Юрій Сидоренко. Останній заявив, що Кернес знаходиться на лікарняному з четверга.

Читайте ще: На Київщині прорвало газопровід Уренгой-Помари-Ужгород, який качає газ в Європу

Читайте останні новини України та світу у своєму смартфоні в додатку Час Пiк