11.02.2021, 07:25

Верховний суд відхилив позови про санкції щодо каналів Медведчука

Верховный суд

Касаційний адміністративний суд у складі Верховного Суду визначився з відкриттям провадження у двох справах про застосування санкцій до телеканалів. Верховний суд відмовив у позовах проти блокування каналів Медведчука.

Верховний Суд не став відкривати провадження за позовами проти указу президента України Володимира Зеленського проти каналів нардепа від ОПЗЖ Віктора Медведчука. Про це повідомляється на офіційному ]]>сайті]]> Верховного Суду України, передає Час Пік.

У розгляді одного позову відмовлено. По другому - позивачу встановлено десятиденний строк з дня вручення постанови для усунення недоліків.

Суд відмовив у відкритті провадження у справі № 9901/23/21, так як зміст позову свідчить про те, що його подано в інтересах третіх осіб – власників згаданих в указі телеканалів.

У справі № 9901/22/21 заяву залишили без руху, його автору дали 10 днів на усунення помилок. У суді вважають, що автор позову не обґрунтував, як саме указ Зеленського порушує права, свободи та інтереси. Крім того, позивач не пояснив, навіщо залучати до справи РНБО, ТОВ "Новини 24 години", ТОВ "Телерадіокомпанія "112 ТВ" та ТОВ "Нові комунікації", які не заявляли жодних вимог щодо предмета спору.

Також у суді повідомили, що 8 лютого отримали ще один позов з подібними позовними вимогами. По ньому питання про відкриття справи повинні вирішити протягом 5 днів з моменту подачі позову.

Нагадаємо, президент України Володимир Зеленський 2 лютого 2021 року ввів у дію рішення РНБО про санкції щодо телеканалів "112 Україна", NewsOne та ZIK, номінальним власником яких є депутат Тарас Козак, а реальним - Віктор Медведчук.

4 лютого до Касаційного адміністративного суду у складі Верховного суду надійшло два позови громадян, які оскаржують указ президента.

Читайте останні новини України та світу у своєму смартфоні в додатку Час Пiк