25.02.2021, 21:29

Зеленський призначив Оксану Маркарову на посаду посла України в США

маркарова

Президент Володимир Зеленський призначив посла України в США. Ним стала колишня міністр фінансів Оксана Маркарова.

Про це повідомила ]]>прес-служба]]> Офісу президента, передає Час Пік.

"Призначити Маркарову Оксану Сергіївну Надзвичайним і Повноважним послом України в США", - йдеться в тексті указу №75/2021.

Зеленський вважає, що кандидатура Маркарової має в своєму розпорядженні три ключові переваги: патріотизм, високий професійний рівень та дуже позитивне сприйняття в США.

"Переконаний, що ці три фактори є формулою успіху для зміцнення стратегічного партнерства України і США", - зазначив Зеленський.

Під час особистої зустрічі з Маркаровою президент заявив, що в якості посла їй необхідно буде зосередитися насамперед на налагодженні ефективного діалогу з адміністрацією нового президента США Джо Байдена і зміцнювати двопартійну підтримку України з боку США.

Крім того, глава держави акцентував увагу на необхідності посилення санкцій США проти Росії, зокрема щодо "Північного потоку-2".

"Також я впевнений, що Оксана Маркарова покаже приклад у розвитку економічної дипломатії: в залученні прямих іноземних інвестицій в Україну, в просуванні українського експорту і відстоюванні інтересів українського бізнесу, що є особливо важливим питанням для всіх наших дипломатичних представників і чого я від них вимагаю", - сказав президент.

Читайте також: Зеленський готується до візитів в США та країн Азії, а також до телефонної розмови з Байденом - ОП

Читайте останні новини України та світу у своєму смартфоні в додатку Час Пiк