26.02.2021, 12:23

Україна відзначає День спротиву окупації Криму та Севастополя

День сопротивления оккупации Крыма и Севастополя

Україна 26 лютого відзначає День спротиву окупації Криму та Севастополя. В Україні заплановано низку заходів для святкування цього Дня.

26 лютого в Україні відзначається День спротиву окупації Автономної Республіки Крим та міста Севастополя. Цей День встановлено Указом Президента України від 26 лютого 2020 року, повідомляє Час Пік.

Підписуючи Указ Володимир Зеленський зазначив, що повернення Криму в Україну – це не тільки його мета як глави держави і позиція громадянина.

"Це не тільки наша спільна мрія. Це – запорука безпеки на планеті. Це відновлення віри. Віри у міжнародне право та справедливість", – сказав Зеленський.

Президент зазначає, що світова спільнота підтримує Україну в її боротьбі за повернення Криму.

День опору окупації Криму та Севастополя встановлено з метою вшанування мужності та героїзму громадян України, які проживають на тимчасово окупованій території - в Автономній Республіці Крим та місті Севастополі, у відстоюванні територіальної цілісності України та з нагоди річниці проведення 26 лютого 2014 р. у місті Сімферополі мітингу на підтримку територіальної цілісності України за участю кримських татар, українців та представників інших національностей.

"Вшановуючи мужність та героїзм усіх учасників мітингу, сьогодні я підписую указ про День спротиву окупації Автономної Республіки Крим та міста Севастополь. Цей день буде відзначатися щорічно, 26 лютого", – сказав Зеленський у 2020 році.

Украина отмечает День сопротивления оккупации Крыма и Севастополя

Читайте останні новини України та світу у своєму смартфоні в додатку Час Пiк

Теги новин: