02.03.2021, 16:44

Перемога над кнопкодавством? У Раді нарешті запрацювали сенсорні кнопки

Марина Началова | Всі новини автора

У Верховній Раді 2 березня запрацювали сенсорні кнопки, які повинні викорінити випадки неперсонального голосування народних обранців.

Тепер під час голосування у депутата будуть зайняті обидві руки, передає Час Пік з посиланням на ЗМІ.

Весь час голосування (10 секунд) кожен нардеп повинен одну руку тримати на сенсорній кнопці, а другою натискати на кнопку для голосування - "За", "Проти" або "Утримався".

Дану систему намагалися впровадити ще з 2008 року. Раніше сенсорну кнопку довелося перенести далі від кнопок голосування, оскільки деякі депутати все ж могли дотягнутися до обох кнопок пальцями однієї руки, а другою рукою голосувати за сусіда. Тепер сенсорна кнопка розташована так, що голосувати однією рукою фізично неможливо.

Під час пленарного засідання спікер Дмитро Разумков повідомив, що депутати вже реєструвалися з використанням сенсорної кнопки.

Як працює нововведення, продемонстрував у своєму Телеграм-каналі нардеп від "Європейської солідарності" Олексій Гончаренко.

"Ну, що друзі, у нас нарешті побороли кнопкодавство, - заявив Гончаренко. - Якщо дуже хочеться проголосувати за сусідку, але розумієте чим, ногою можна, хвостом, як кенгуру. Які інші варіанти, не знаю. Але ті, у кого немає трьох рук, кнопкодавити вже точно не зможуть".

Нагадаємо, сьогодні Рада посилила відповідальність за неправдиве "мінування" і попередньо схвалила підвищення мінімального розміру аліментів.

Читайте останні новини України та світу у своєму смартфоні в додатку Час Пiк

Теги новин: