02.03.2021, 15:45

Верховна Рада попередньо схвалила підвищення мінімального розміру аліментів

Марина Началова | Всі новини автора
алименты

Верховна Рада прийняла у першому читанні законопроект, яким передбачається збільшення мінімального розміру аліментів на дітей, які сплачують не батьки, а інші родичі.

Сьогодні, 2 березня, прийнято за основу проект Закону №3881 "Про внесення змін до Сімейного кодексу України (щодо збільшення мінімального розміру аліментів, що стягуються на дитину з інших членів сім'ї та родичів)", передає Час Пік з посиланням на прес-службу ВРУ.

За прийняття документа за основу проголосували 339 народних депутатів.

Законопроектом пропонується удосконалити законодавчі положення, усунути дискримінаційні розбіжності, які виникли в статтях 182 та 272 Сімейного кодексу.

Проектом Закону пропонується внести зміни до частини другої статті 272 Сімейного кодексу та законодавчо закріпити мінімальний розмір аліментів, що підлягає стягненню на дитину з інших членів сім'ї та родичів, не менше 50 відсотків прожиткового мінімуму для дитини відповідного віку.

Зараз мінімальний розмір аліментів, що сплачують на дитину інші члени сім'ї та родичі, складає 30% від прожиткового мінімуму. У той же час мінімальний розмір аліментів, які сплачують батьки дитини, ще у 2017 році був збільшений з 30% до 50% від прожиткового мінімуму.

Також Верховна Рада посилила відповідальність за неправдиве "мінування".

Читайте останні новини України та світу у своєму смартфоні в додатку Час Пiк