25.03.2021, 20:26

Прем'єр-міністр України зустрівся з Папою Римським: про що говорили

шмыгаль и папа римский

Сьогодні, 25 березня Папа Римський Франциск прийняв на приватній аудієнції прем'єр-міністра України Дениса Шмигаля. Зустріч відбулася в Апостольському палаці Ватикану.

Про це ]]>повідомив]]> урядовий портал України, передає Час Пік.

Під час зустрічі обговорювалися питання гуманітарної допомоги та розвиток двостороннього співробітництва, зокрема - співпраця з дитячою педіатричною лікарнею "Немовля Ісус".

Прем'єр-міністр подякував Папі Франциску за важливий внесок у забезпечення стабільності в Європейському регіоні, а також за зусилля Святого Престолу в припиненні війни та поверненні миру в Україні.

"Ваша місія як захисника справедливості є вкрай важливою в доленосний для України період. Вірю, що ваш моральний і духовний авторитет зможе зіграти важливу роль і допоможе повернути мир в Україні", - зазначив Денис Шмигаль.

Крім того, він подякував за гуманітарну ініціативу на суму 16 млн євро, в рамках якої понад 900 тисяч українців отримали допомогу.

Під час аудієнції сторони також обговорили ситуацію у світі з пандемією COVID-19, зокрема відзначили важливість вакцинації.

На завершення Шмигаль передав Папі Римському запрошення від президента Володимира Зеленського здійснити візит в Україну з нагоди 30-ї річниці Незалежності.

Читайте також: Папа Римський вперше не очолюватиме новорічну месу через хворобу

Читайте останні новини України та світу у своєму смартфоні в додатку Час Пiк