20.04.2021, 20:08

"Вдалося суттєво просунутися": У ТКГ схвалили український документ щодо припинення вогню

Марина Началова | Всі новини автора
ткг

Під час сьогоднішнього засідання Підгрупи з безпеки Тристоронньої контактної групи сторонам вдалося суттєво просунутися у питаннях узгодження Доповнення до заходів з посилення режиму припинення вогню від 22 липня 2020 року.

Про це повідомила у своєму Телеграм-каналі Українська делегація для участі у Тристоронній контактній групі, передає Час Пік.

Повідомляється, що за основу був взятий український проект Доповнення.

Завдяки фаховому сприянню Глави СММ ОБСЄ посла Яшара Халіта Чевіка сторони пройшли перше читання в повному обсязі, попунктно.

Дату наступної зустрічі (для другого читання) визначать представники ОБСЄ, не виключено, що таке засідання відбудеться ще до кінця цього тижня, зазначили в українській делегації.

Також у делегації висловили надію, що на наступне засідання ТКГ на рівні глав делегацій (28 квітня) документ, що встановлює додаткові заходи щодо дотримання режиму припинення вогню, буде представлений у повністю узгодженому варіанті.

Нагадаємо, вчора відбулися переговори радників "нормандської четвірки": наступну зустріч запропонували провести на лінії зіткнення.

Читайте останні новини України та світу у своєму смартфоні в додатку Час Пiк