23.04.2021, 21:44

У Зеленського відповіли на пропозицію Кремля провести зустріч на Донбасі за участю представників " Л/ДНР"

донбасс

Зустріч на Донбасі в нормандському форматі за участю представників "ЛНР" та "ДНР" може розмити саму ідею переговорів.

Про це в коментарі "РБК-Україна" заявив радник керівника Офісу президента України з антикризових комунікацій Михайло Подоляк, передає Час Пік.

"Розцінюємо пропозицію Дмитра Козака про проведення свого роду "змішаних" переговорів на Донбасі за участю представників Франції, Німеччини, України, Росії і несуб'єктних в юридичному сенсі осіб з ОРДЛО - як те, що може розмити саму ідею переговорів", - повідомив він.

За словами Подоляка, українська сторона завжди виступала за конструктивний підхід, оскільки була зацікавлена в результаті.

Однак участь представників так званих "ЛНР" та "ДНР" не буде конструктивною через те, що вони самі не приймають ніяких рішень і є фактично тотожними російській стороні.

"Щоб забезпечити конструктивність, пропозицію Дмитра Козака можна розглянути і спробувати реалізувати на рівні Тристоронньої контактної групи", - додав Подоляк.

Разом з тим, радник упевнений, що пропозиція Зеленського про проведення переговорів з Путіним на Донбасі - шанс для створення нового формату діалогу, який може виявитися ефективним.

Нагадаємо, сьогодні заступник адміністрації президента РФ Дмитро Козак запропонував провести зустріч на Донбасі за участю представників Німеччини, Франції, а також "Л/ДНР".

Читайте також: Дипломатична криза в РФ: які країни та чому видворяють російських дипломатів

Читайте останні новини України та світу у своєму смартфоні в додатку Час Пiк