27.04.2021, 14:07

У Кремлі заявили, що Путін готовий говорити з Зеленським, але не про Донбас

Марина Началова | Всі новини автора
зеленский путин

У Кремлі висунули умови порядку денного можливої ​​зустрічі президента РФ Володимира Путіна і президента України Володимира Зеленського.

Про це говорив на прес-конференції прес-секретар російського президента Дмитро Пєсков, передає Час Пік з посиланням на ЗМІ.

За його словами, в Кремлі вітають бажання Зеленського провести переговори з Путіним, і заступник керівника адміністрації президента РФ Дмитро Козак знаходиться в постійному контакті з Офісом президента України.

Але при цьому розмова повинна йти тільки в рамках "проблематики двосторонніх відносин" і не може торкатися теми врегулювання ситуації на Донбасі.

"Абсолютно чітко було викладено президентом [Росії] його ставлення до ініціативи поговорити, до можливого наповнення зустрічі. Такий діалог може стосуватися тільки проблематики двосторонніх відносин. Тобто цей діалог не може здійснюватися виходячи з цілей пошуків врегулювання на південному сході України", - заявив Пєсков.

Він в черговий раз заявив, що Росія нібито не є стороною конфлікту, і Україна повинна налагоджувати прямий діалог з невизнаними "республіками" Донбасу.

Нагадаємо, вчора Зеленський заявив, що "все йде до того", що його зустріч з Путіним відбудеться.

Читайте останні новини України та світу у своєму смартфоні в додатку Час Пiк