28.04.2021, 19:54

У Європарламенті закликали відключити Росію від системи SWIFT, а також відмовитися від імпорту газу та нафти

европарламент

Група депутатів Європейського парламенту закликають заблокувати будівництво газопроводу "Північний потік-2", а також просять відключити Росію від міжнародної платіжної системи SWIFT.

Про це йдеться в ]]>проєкті резолюції,]]> оприлюдненому на сайті Європарламенту, передає Час Пік.

Приводом для такого кардинального рішення може стати вторгнення військ РФ на територію України.

"Підкреслюємо, що якщо військове нарощування в майбутньому буде перетворено у вторгнення в Україну з боку Російської Федерації, ЄС повинен дати зрозуміти, що ціна такого порушення міжнародного права та норм була б серйозною; наполягаємо, отже, що в таких умовах імпорт нафти та газу з Росії в ЄС буде негайно зупинений, при цьому Росія повинна бути виключена з платіжної системи SWIFT", - йдеться в документі.

Відзначається, що всі активи в ЄС, які належать "олігархам, близьким владі Росії", необхідно заморозити, а їх візити скасувати.

Крім того, депутати Європарламенту нагадали владі країни та Путіну про те, що вони особисто несуть відповідальність за життя опозиціонера Олексія Навального, який зараз перебуває в ув'язненні.

"Нагадуємо російській владі і особисто президенту Путіну як главі Росії, що вони несуть повну відповідальність за життя Олексія Навального", - сказано в резолюції.

Європарламент закликає розслідувати замах на Навального та притягнути винних до відповідальності.

Читайте також: Дипломатична криза в РФ: які країни та чому видворяють російських дипломатів

Читайте останні новини України та світу у своєму смартфоні в додатку Час Пiк