12.05.2021, 22:27

Медведчуку вручили підозру і клопотання про арешт, - Офіс генпрокурора

Ольга Романец | Всі новини автора
Офис Генпрокурора

Народному депутату України від фракції "Опозиційна платформа - За життя" Віктору Медведчуку було вручено клопотання про обрання запобіжного заходу у вигляді арешту.

Про це повідомляє прес-служба Офісу генпрокурора, передає Час Пік.

"В Офісі генпрокурора проведено процесуальні дії з підозрюваним народним депутатом України. Наголошуємо, що народному депутату України повідомлено про підозру 11 травня 2021 року в порядку та у спосіб, передбачений КПК України. У зв'язку з цим, він набув статусу підозрюваного саме з цієї дати", - йдеться в повідомленні.

Відзначається, що в цей же день Медведчук був викликаний для проведення слідчих і процесуальних дій саме в статусі підозрюваного.

"Після його прибуття в Офіс генерального прокурора, на вимогу народного депутата та його захисників, їм було надано примірник врученого 11 травня 2021р. повідомлення про підозру для ознайомлення, з метою забезпечення права на захист. Також підозрюваному вручено клопотання про обрання запобіжного заходу у вигляді утримання під вартою", - підкреслили в Офісі генпрокурора.

Нагадаємо, народні депутати Віктор Медведчук і Тарас Козак підозрюються у скоєнні державної зради і замаху на розграбування національних ресурсів на тимчасово окупованій території Криму.

За словами глави СБУ Івана Баканова, другий підозрюваний - Тарас Козак, виїхав до Росії і повертатися не збирається.

Читайте останні новини України та світу у своєму смартфоні в додатку Час Пiк