18.05.2021, 22:35

Степанов дав перші коментарі після своєї відставки і розповів, чому не порозумівся зі Шмигалем

Марина Началова | Всі новини автора
степанов

Звільнений з посади міністра охорони здоров'я Максим Степанов заявив, що йому було незрозуміле бажання прем'єр-міністра Дениса Шмигаля відправити його у відставку.

Про це Степанов заявив в ефірі програми ]]>"Хард з Влащенко"]]> на каналі "Україна 24", передає Час Пік.

"Денис Анатолійович не приховує, що він був тією людиною, яка вважає, що я повинен був бути звільнений з цієї посади. Причому мені якось було незрозуміло це його бажання, тому що мені здається, що коли ти працюєш в команді - а Кабінет міністрів це команда - то якщо існують конкретні зауваження, претензії по роботі, по стилю роботи, то, напевно, вони висловлюються в процесі роботи", - сказав Степанов.

Він не став заперечувати, що на нарадах міг бути "досить емоційним", однак, коли мова заходила про фінансування медицини, він був "безкомпромісним".

Ведуча Наталія Влащенко зазначила, що, за інформацією інсайдерів, конфлікт Шмигаля зі Степановим почався, коли останній став наполягати на виділенні належних за законом 5% ВВП на медицину.

"Судячи з усього, так, напевно, [конфлікт почався] з цього", - сказав Степанов.

За його словами, це "вибивання" грошей було сприйнято Шмигалем як формування власного політичного іміджу.

Степанов заявив, що про "катастрофічне" недофінансування медицини почав говорити практично з першого дня приходу на посаду.

"Це стосується величезної кількості речей. У нас з медобладнанням біда. Якщо взяти середній європейський показник кількості на млн населення - в 10 разів менше", - зазначив він.

Нагадаємо, 18 травня Верховна Рада 292 голосами відправила Степанова у відставку. Тепер МОЗ, ймовірно, очолить головний санлікар Віктор Ляшко.

Також Рада підтримала відставку міністра інфраструктури Владислава Криклія і міністра економіки Ігоря Петрашко.

Читайте останні новини України та світу у своєму смартфоні в додатку Час Пiк