19.06.2021, 15:59

У Міноборони спростували інформацію про те, що США заморозять військову допомогу Україні

сша и украина

Нещодавно в ЗМІ поширилася інформація про те, що нібито США, після зустрічі Байдена з Путіним, заморозять військову допомогу Україні.

Міністр оборони Андрій Таран спростував дану інформацію, передає Час Пік з посиланням на ]]>прес-службу відомства.]]>

Таран заявив, що до поширення фейку причетна російська сторона, яка веде війну по всіх фронтах, в тому числі - інформаційному.

"Не дивно, коли так звані "ЗМІ" держави-агресора відпрацьовують завдання з інформаційних операцій. Вони є неприхованою зброєю військової машини РФ. Дивує і викликає жаль, коли деякі вітчизняні ЗМІ, в тому числі з тих, що відносять себе до якісних ресурсів, ведуться на провокації, не перевіряють зміст і джерела такого роду інфовкидів, і стають сліпим інструментом інформаційної війни в руках ворога", - зазначив Таран.

Прес-служба Міноборони також навела заяву заяву Дженніфер Псакі, оприлюднену на сайті американської адміністрації.

"Думка про те, що ми стримували допомогу Україні в галузі безпеки, є нісенітницею. Тільки минулого тижня, напередодні саміту між Росією та США, ми надали пакет допомоги на суму 150 млн доларів, включаючи летальні засоби", - йдеться в заяві.

Крім того, глава Міноборони додав, що з 2020 року відомство реалізує другий етап військової реформи.

"На початку квітня 2021 року Міністерство оборони України підготувало і передало Міністерству оборони США відповідний підсумковий документ (щодо проведення реформ, - ред.), який 11 червня 2021 року, після відповідної сертифікації Пентагоном і Держдепартаментом, був схвалений Конгресом США", - повідомив Таран.

Читайте також: У МЗС України повідомили, коли може відбутися зустріч Зеленського та Байдена

Читайте останні новини України та світу у своєму смартфоні в додатку Час Пiк