26.06.2021, 20:23

Порошенко розкритикував ідею Зеленського про проведення референдуму щодо Донбасу

порошенко

Днями президент України Володимир Зеленський виступив з ідеєю винести на всеукраїнський референдум питання про відокремлення окупованого Донбасу "стіною", якщо вирішити ситуацію не вийде.

Лідер партії "Європейська солідарність", екс-президент Петро Порошенко прокоментував висловлювання Зеленського, передає Час Пік з посиланням на українські ЗМІ.

Під час виступу на форумі депутатів місцевих рад Прикарпаття він заявив, що його політсила не дозволить поставити на референдумі питання про "стіну" з окупованими територіями.

"Конституція безпосередньо забороняє це. І ми - українці, ми - "Європейська солідарність" - наголошуємо: ми не дамо навіть поставити це питання, щоб побудувати стіну між Україною та окупованими агресором територіями. Хоч стіну з Кримом, хоч стіну з Донецькою областю, хоч стіну з Луганською областю", - сказав Порошенко.

За його словами, не за те українці віддавали та віддають досі свої життя.

Порошенко зазначив, що два роки політики "умиротворення" Путіна призвели до руйнування міжнародної коаліції на підтримку України, і це надзвичайний виклик, який стоїть перед Україною.

Як повідомлялося раніше, спікер Верховної Ради Дмитро Разумков також розкритикував висловлювання Зеленського щодо проведення референдуму.

Читайте також: Долю Донбасу вирішить референдум: Зеленський висловився щодо відділення ОРДЛО "стіною"

Читайте останні новини України та світу у своєму смартфоні в додатку Час Пiк