07.07.2021, 21:34

У 2022 році в України може з'явитися свій "москітний флот", - Таран

таран

У 2022 році в Україні може з'явитися свій "москітний флот". Очікується, що в ньому будуть задіяні малі кораблі, які передадуть США та Британія.

Про це заявив глава Міністерства оборони Андрій Таран під час конференції реформ в Україні, яка проходить у Вільнюсі, передає Час Пік.

"Прямо зараз ми створюємо так званий "москітний флот". Не флот без будь-яких можливостей... Ми намагаємося дати цим "москітам" сучасні бойові можливості. Я хотів би бачити в наступному році як мінімум протикорабельні ракети, які будуть встановлені на цих малих кораблях", - сказав Таран.

За словами глави Міноборони, в Україні на сьогоднішній день немає зброї, яка могла б зупинити наступ Росії з моря. Проте вже наступного року ситуація зміниться.

"Дуже скоро, я впевнений, не пізніше, ніж наступного року у нас буде, за допомогою Сполучених Штатів, Великобританії, кілька маленьких кораблів "москітного флоту", але зі справжніми бойовими здібностями: з сучасними протикорабельними ракетами, засобами протиелектронної боротьби, які дозволять нам представляти певну загрозу російським морським силам", - зазначив Таран.

Читайте також:

Скандал з каблуками для жінок-військових: учасниць параду взують в інші туфлі

У Міноборони спростували інформацію про те, що США заморозять військову допомогу Україні

 

Читайте останні новини України та світу у своєму смартфоні в додатку Час Пiк