16.07.2021, 13:02

Верховна Рада призначила Монастирського міністром внутрішніх справ

Марина Началова | Всі новини автора
Денис Монастырский

Верховна Рада України призначила народного депутата від фракції "Слуга народу", голову комітету з питань правоохоронної діяльності Дениса Монастирського на посаду міністра внутрішніх справ.

Про це офіційно повідомила прес-служба МВС, передає Час Пік.

Відповідне рішення підтримали 271 народний депутат на засіданні парламенту сьогодні, 16 липня.

Новопризначений міністр внутрішніх справ склав присягу члена Кабінету Міністрів України.

Денис Монастирський народився у 1980 році у Хмельницькому. Закінчив юридичний факультет Хмельницького університету управління та права. Навчався в Інституті держави та права НАН України. Кандидат юридичних наук. Викладав у Хмельницькому університеті управління та права, очолював відділ з питань законотворчості та наукових експертиз. Працював юристом у компаніях "Hillmont Partners", "Global Ties KC", ТОВ "Лігал Консалтинг".

Монастирський був помічником народного депутата Антона Геращенка. У 2019 році обрався у Верховну Раду під №19 у списку партії "Слуга народу".

З 2020 року Монастирський був головою комітету Верховної Ради України з питань правоохоронної діяльності.

Нагадаємо, Арсен Аваков, що очолював МВС з 2014 року, подав у відставку 13 липня. 15 липня Верховна Рада підтримала це рішення.

Заступник міністра внутрішніх справ Антон Геращенко заявив, що подати у відставку Авакову запропонував президент Володимир Зеленський.

Читайте останні новини України та світу у своєму смартфоні в додатку Час Пiк