17.07.2021, 12:40

Порошенко порадив українцям обов'язково прочитати статтю Путіна: "Це своєрідний "Майн кампф"

Марина Началова | Всі новини автора
порошенко

Українцям варто обов'язково прочитати статтю Володимира Путіна "про єдність народів", тому що вона не про внутрішню політику України, а про зовнішню політику Росії.

Про це заявив у телеефірі п'ятий президент України, лідер партії "Європейська Солідарність" Петро Порошенко, передає Час Пік.

"Путін написав статтю української мовою. Весь світ про це говорить, я впевнений, що 99% українців її не читали. Чому? А тому що вони живуть з твердим переконанням: Путін не впливає і не має впливати на інтелектуальний, культурний, мовний та інший простір України. Це певне досягнення. Але тут я вам пораджу: обов’язково прочитайте цю статтю, бо вона не про внутрішню політику України, а про зовнішню політику Росії. Ця стаття - це своєрідний «Майн кампф» російського президента", - сказав Порошенко.

Він зазначив, що Путін готує росіян до можливої агресії проти всієї України, що червоною стрічкою проходить через всю статтю. У той же час українців він переконує, що він за те, щоб визнати територіальну цілісність України, не порушувати її.

"Що це означає для українців? Йому не потрібна Донецька чи Луганська область. Територіальна цілісність йому потрібна для того, щоб зберегти «федеральний округ Україна» у складі російської імперії", - заявив Порошенко.

Він провів паралель з виступом Путіна на Мюнхенській конференції з безпеки у 2007 році.

"Він там теж наголосив про зміну зовнішньої політики, безпекової зовнішньої політики Росії. Що трапилося після цього? Агресія проти Грузії. На відміну від України, яка зупинила його на кордоні і звільнила 2/3 окупованого Донбасу, Путін дійшов до Тбілісі. Путінські літаки бомбили Поті. Він захопив і закріпив Абхазію і Осетію", - підкреслив екс-президент.

На переконання Порошенка, стаття Путіна означає, що Україна в небезпеці. Екс-голова держави наголосив на необхідності відновити міжнародну солідарність на підтримку цілісності України, яка була побудована в 2014 році і яка зараз "зазнає ерозії у зв’язку з дивною поведінкою Зеленського".

"Наші партнери кажуть: ми з Україною пліч-о-пліч, будемо боронити. А Зеленський каже: не треба, я сам поїду, сам зустрінуся. Хоч в Женеві, Хоч в Єрусалимі, хоч в Стамбулі. Подивіться, який жахливий так званий миротворчий спам. То вони продукують Женевський формат, то Вашингтонський, то інші зустрічі", - сказав Порошенко.

Він висловив побоювання, що внаслідок таких некомпетентних дій саму Україну можуть почати сприймати несерйозно.

Нагадаємо, президент Володимир Зеленський відреагував на статтю Путіна, заявивши, що тепер він знає, на що глава РФ витрачає свій час.

Читайте останні новини України та світу у своєму смартфоні в додатку Час Пiк