08.08.2021, 13:04

МЗС України виступив із заявою у зв'язку з 13-ю річницею збройної агресії РФ проти Грузії

МИД Украины

8 серпня 2021 року виповнюється 13 років з початку збройної агресії Російської Федерації проти Грузії. Міністерство закордонних справ України виступило із заявою.

Україна в черговий раз підтвердила свою підтримку незалежності, суверенітету та територіальної цілісності Грузії і заявила, що Росія несе повну відповідальність за складну гуманітарну ситуацію на окупованих територіях, повідомляє Час Пік.

"Внаслідок зухвалої загарбницької політики РФ, яка систематично нехтує нормами міжнародного права, суверенні території Грузії - Абхазія і Цхінвальський регіон/Південна Осетія - тривалий час знаходяться під російською окупацією.

Україна вкотре підтверджує свою послідовну і рішучу підтримку незалежності, суверенітету та територіальної цілісності Грузії в її міжнародно визнаних кордонах, а також відданість стратегічному партнерству між нашими державами.

Російська Федерація несе повну відповідальність за складну гуманітарну ситуацію на окупованих територіях і має негайно забезпечити безперешкодний доступ до них міжнародних гуманітарних і правозахисних організацій.

Закликаємо міжнародну спільноту продовжити чинити тиск на Російську Федерацію з метою виконання нею своїх зобов’язань за Угодою про припинення вогню від 12 серпня 2008 року, виведення військових підрозділів з окупованих територій Грузії – Абхазії і Цхінвальського регіону/Південної Осетії – та здійснення інших заходів з демілітаризації та деокупації цих грузинських територій", - йдеться у заяві МЗС України.

Читайте останні новини України та світу у своєму смартфоні в додатку Час Пiк