09.08.2021, 12:40

Питання про те, чи може Україна приєднатися до НАТО, вже вирішено в принципі, - посол Британії

посол Британии в Украине Мелинда Симмонс

Держави НАТО підтримують прагнення України приєднатися до Альянсу. Питання про те, чи може українська держава приєднатися до НАТО, вже в принципі вирішене.

Про це посол Британії в Україні Мелінда Сіммонс заявила в інтерв'ю для ВВС News Україна, повідомляє Час Пік.

"Ясно, що держави НАТО підтримують прагнення України приєднатися до НАТО. Можна сказати, що питання про те, чи може Україна приєднатися, вже вирішено в принципі.

Питання в тому, що для цього потрібно. І от розмови про це з українською стороною відбуваються регулярно, а зрушень нема", - сказала Мелінда Сіммонс.

Вона зазначила, що щодо інституційних реформ, яких вимагає членство в НАТО, залишається багато роботи.

"Я послідовно і скрізь підкреслюю: воювати на фронті дуже важливо, але так само важливо мати надійну систему підтримки в тилу. І тут повинен бути якийсь прогрес.

На додачу, статус "Партнера розширених можливостей" та План Дій щодо членства чітко говорять: є супутні реформи, в яких також має бути прогрес. Це судова реформа і реформа безпекового сектору.

Моє завдання як посла контактного посольства НАТО полягає в тому, щоб поширювати знання про НАТО та розвіювати дезінформацію, а також в тому, щоб вести діалог з Україною, підтримувати та допомагати їй на шляху до членства", - сказала Мелінда Сіммонс.

Читайте останні новини України та світу у своєму смартфоні в додатку Час Пiк