19.08.2021, 08:26

Зеленський ввів у дію рішення РНБО про захист державного кордону України

защита государственной границы

Президент України Володимир Зеленський підписав указ, який вводить в дію рішення Ради національної безпеки і оборони "Про окремі питання реалізації державної політики у сфері захисту державного кордону", який було прийнято на засіданні РНБО 30 липня.

Відповідний указ № 367/2021 та зазначене рішення РНБО було оприлюднено на сайті глави держави 18 серпня. Указ набирає чинності з дня його опублікування. Контроль за його виконання покладено на Секретаря РНБО, повідомляє Час Пік.

Згідно з рішенням РНБО, протягом шести місяців Кабінет міністрів спільно з органами місцевого самоврядування зобов'язаний провести інвентаризацію земельних ділянок шириною 30-50 метрів уздовж лінії державного кордону на суші, по берегу української частини прикордонної річки, озера чи іншої водойми. А також визначити власників і користувачів земельних ділянок, що примикають до кордонів, їх кадастрових номерів, цільового призначення та форми власності.

Також влада зобов'язана припинити права постійного користування і вжити заходів щодо вилучення, відчуження, викупу земельних ділянок земель природно-заповідного та іншого природоохоронного призначення, земель історико-культурного призначення шириною 30-50 метрів уздовж лінії держкордону, та розміщених на них об'єктів нерухомого майна юридичних і фізичних осіб.

Зазначено, що дані землі будуть передані в постійне користування військовим частинам Державної прикордонної служби України (ДПСУ).

Рішення РНБО зобов'язує Кабмін забезпечити оформлення держкордону та його облаштування, встановлення прикордонних знаків, прикордонних просік, будівництва інженерно-технічних та фортифікаційних споруд, огорож, комунікацій ДПСУ та їх утримання.

Читайте останні новини України та світу у своєму смартфоні в додатку Час Пiк