11.09.2021, 08:58

Лукашенко намагається всидіти на троні навіть ціною продажу суверенітету Білорусі, - Казанський

Владимир Путин и Александр Лукашенко

Лукашенко і Путін після чергових переговорів заявили про початок активної фази інтеграції Росії та Білорусі. Насправді це означає не стільки інтеграцію, скільки банальне поглинання Білорусі Російською Федерацією.

Весь економічний геній Лукашенка звівся до того, щоб поступово продати країну в обмін на знижки та подачки Росії. Таку думку висловив журналіст Денис Казанський, повідомляє Час Пік.

"Економіка була останнім бастіоном суверенітету РБ (якщо у випадку з цією державою взагалі можна говорити про суверенітет). Батько довгий час примудрявся вибивати з Росії транші та кредити, за рахунок яких фінансував так зване "економічне диво". Але тепер в обмін на дешевий газ Кремль забирає собі вже й контроль над економікою. І Лукашенко з президента незалежної держави поступово перетворюється на губернатора суб'єкта федерації. Причому, найприкріше для білорусів, що суверенітет здає фактично не легітимний лідер, а узурпатор. Який розуміє, що час його добігає кінця, і намагається всидіти на троні навіть ціною продажу суверенітету", - пише Казанський на своїй сторінці в Facebook.

За словами журналіста, те, що відбувається з Білоруссю - наочний приклад того. що могло чекати Україну, якби при владі залишився Янукович.

"За всі роки свого правління побудувати незалежну повноцінну економіку, яка могла б працювати без російських дотацій, Лукашенко так і не зміг. Як був, так і залишився паразитом.

На прикладі РБ добре видно, яку ціну насправді має дешевий газ таі дружба з Росією. Тепер зрозуміло, яким шляхом збирався піти в 2013 році Віктор Янукович. І від чого захистили українці на Майдані свою країну", - написав Денис Казанський.

Нагадаємо, президенти Росії та Білорусі Володимир Путін і Олександр Лукашенко оголосили про завершення роботи зі складання плану подальшої інтеграції двох країн.

Читайте останні новини України та світу у своєму смартфоні в додатку Час Пiк