17.09.2021, 20:24

Україна запровадить санкції за проведення виборів до Держдуми РФ в Криму та за участю жителів окупованого Донбасу, - Данілов

данилов

У п'ятницю, 17 вересня, відбулося чергове засідання Ради національної безпеки і оборони України, на якому було прийнято рішення про прийняття нового пакету санкцій.

Зокрема, санкції будуть введені за вибори до Держдуми РФ із залученням до голосування жителів окупованої території Луганської та Донецької областей, а також в окупованому Криму, передає Час Пік з посиланням на брифінг за результатами засідання, оприлюднений на сторінці Офісу президента в Facebook.

Як повідомив під час брифінгу секретар РНБО Олексій Данілов, санкції торкнуться всіх, хто має відношення до незаконного проведення голосування.

"Переважно, санкції стосуються виборів до Держдуми в Криму і на Донбасі. Всі учасники цього процесу, члени комісій, агітатори, спостерігачі. Всі вони будуть під санкціями. Санкції найближчим часом через указ президента будуть застосовані", - заявив він.

Так, санкції буде застосовано до 12 осіб.

"Це наші санкції. Це наші 12 санкцій, що застосовуються до фізичних осіб", - сказав Данілов.

Він також додав, що санкції будуть введені проти 53 членів територіальних виборчих комісій та 33 кандидатів у депутати.

Читайте також: У МЗС України заявили, що Росія понесе відповідальність за вибори до Держдуми із залученням жителів окупованих територій

Читайте останні новини України та світу у своєму смартфоні в додатку Час Пiк