20.09.2021, 12:24

На виборах до Держдуми прогнозовано лідирує "Єдина Росія"

Ольга Романец | Всі новини автора
выборы

Російська партія Єдина Росія, яка підтримує президента Володимира Путіна, зберегла панівну більшість за результатами виборів минулими вихідними.

Про це повідомив Центральний виборчий комітет Росії, передає Час Пік.

Після підрахунку 80% голосів виборців, на виборах до Державної Думи лідирує "Єдина Росія", що отримала підтримку 49,46% учасників голосування.

Електоральний бар'єр подолали також КПРФ, що набирає 19,8%, ЛДПР з 7,55%, "Справедлива Росія", що отримала 7,36%, "нові люди" - 5,37%. Решта списків отримують менше 5% голосів.

"Результати (виборів) очевидно не змінять політичну ситуацію, в якій домінує Путін, перебуваючи при владі на посадах президента, або прем'єр-міністра з 1999 року. Наступні президентські вибори повинні бути в 2024 році, але Путін ще не говорив, чи буде він балотуватися", - зазначено в репортажі агентства Reuters.

Нагадаємо, в Росії заявили, що понад 150 тисяч жителів тимчасово окупованих територій Донбасу, які отримали російські паспорти взяли участь у голосуванні на виборах до Держдуми РФ.

Зазначається, що понад 650 тисяч жителів ОРДЛО отримали паспорти РФ, і голосування на Донбасі стало наймасштабнішим за кордоном.

Читайте останні новини України та світу у своєму смартфоні в додатку Час Пiк

Теги новин: