19.09.2021, 18:46

У РФ заявили, що понад 150 тисяч жителів ОРДЛО дистанційно проголосували на виборах до Держдуми

Марина Началова | Всі новини автора

На даний момент понад 150 тисяч жителів тимчасово окупованих територій Донбасу, які отримали російські паспорти взяли участь в голосуванні на виборах до Держдуми РФ.

Про це заявив голова комісії РПЛ з міжнародного співробітництва в галузі прав людини Кирило Вишинський, передає Час Пік з посиланням на ЗМІ.

За його словами, понад 650 тисяч жителів ОРДЛО отримали паспорти РФ, і голосування на Донбасі стало наймасштабнішим за кордоном.

"Зрозуміло, що якісь цифри можна називати тільки приблизно в силу того, що якась частина людей, що живуть в ДНР і ЛНР і отримали паспорти [РФ], раніше вже мала реєстрацію на території РФ і брала участь у виборах, маючи можливість голосувати не тільки за федеральні партійні списки, а й за місцевих кандидатів. Але ось по тій інформації, яку надає ЦВК, її можна отримати емпіричним шляхом. На 15:45 проголосувало більше 150 тис. чоловік", - цитує Вишинського ТАСС.

За словами Вишинського, жителі ОРДЛО також могли голосувати на 15 виборчих дільницях в Ростовській області.

"Потік величезний. Більше 1,4 тис. рейсів - приблизно 800 з ДНР і 600 з ЛНР було організовано протягом трьох днів, щоб люди могли приїхати і особисто проголосувати", - заявив він.

Раніше повідомлялося, що сьогодні в Україні працює 4 дільниці для голосування на виборах до Держдуми РФ.

Читайте останні новини України та світу у своєму смартфоні в додатку Час Пiк