22.09.2021, 09:27

Зеленський у Нью-Йорку обговорив підготовку саміту ЄС-Україна

ЕС-Украина

Президент України Володимир Зеленський у рамках візиту до США провів зустріч з головою Європейської комісії Урсулою фон дер Ляйєн. Сторони обговорили підготовку до саміту ЄС-Україна.

Володимир Зеленський обговорив з головою Єврокомісії підготовку до саміту ЄС-Україна, який заплановано на 12 жовтня 2021 року, повідомляє Час Пік.

"Обговорили підготовку до саміту України - Європейського Союзу 12 жовтня. Підкреслили важливість стратегічного діалогу з енергетичної безпеки ЄС", - написав Зеленський у Twitter.

Президент України подякував ЄС, Єврокомісії, Раді Європи та особисто Урсулі фон дер Ляєн за підтримку України, підтримку територіальної цілісності та суверенітету країни та участь у Кримській платформі.

"Всі країни, всі інститути, які підтримали наш саміт Кримської платформи, з нами об'єднані в єдиній меті - деокупації Кримського півострова", - сказав Зеленський.

Прес-секретар Зеленського Сергій Нікіфоров також зазначив, що в рамках зустрічі обговорили енергетичні питання.

"Це "Північний потік-2", це інтеграція європейської та української електричних мереж, це врешті-решт коли перехід на зелену енергетику, а також питання лібералізації транспортних вантажоперевезень", - сказав Нікіфоров.

Читайте останні новини України та світу у своєму смартфоні в додатку Час Пiк