24.09.2021, 22:55

Умовний портрет людини, яка стріляла в Шефіра, встановлено, - МВС

покушение на шефира

Пошук стрілка, який скоїв замах на першого помічника президента України Сергія Шефіра, спрощується - слідство встановило його умовний портрет, ріс та вагу.

Про це в ефірі програми "Свобода слова Савіка Шустера" повідомив заступник міністра внутрішніх справ України Євген Єнін, передає Час Пік.

За його словами, слідчі перевірили тисячі телефонних дзвінків, які були зареєстровані у відповідних зонах, до і в момент замаху на життя Шефіра. Також правоохоронці встановили умовний портрет, зріст та вагу стрілка, і з'ясували, що у нього були спільники.

"Ми досліджували тисячі телефонних дзвінків, які в момент скоєння злочину, або перед ним перебували у відповідних зонах. Ми розуміємо, що злочинець був не один. Ми маємо умовний портрет, зріст, вагу (стрілка - ред.) та інші сліди, які ми встановили під час слідчих дій. Це спростить нам пошук правопорушника і його спільників", - сказав Єнін.

Він зазначив, що до розслідування залучені співробітники ФБР.

"Щоб у наших громадян та іноземних колег не виникало сумнівів в об'єктивності, неупередженості та професіоналізмі нашого розслідування, ми відповіли згодою на пропозицію американських партнерів, зокрема, ФБР, співпрацювати з нами. Ми на контакті з ними, йде процес", - повідомив Єнін.

Чііайте також: США дали коментар щодо замаху на Шефіра

Читайте останні новини України та світу у своєму смартфоні в додатку Час Пiк

Теги новин: