25.09.2021, 07:45

Кандидати на пост канцлера Німеччини обіцяють заблокувати "Північний потік-2"

Северный поток-2

Вибори в бундестаг пройдуть вже 26 вересня. Кандидати на пост канцлера Німеччини обіцяють заблокувати роботу російського газопроводу "Північний потік-2".

У передвиборній гонці практично завжди брали участь два основних кандидати на пост канцлера - кандидат консервативного блоку ХДС/ХСС іта представник Соціал-демократичної партії Німеччини (СДПН). У 2021 році в боротьбу вступила ще одна політична сила - партія "Союз-90"/"Зелені", повідомляє Час Пік з посиланням на зарубіжні ЗМІ.

Кандидат на пост канцлера від партії "Союз-90"/"Зелені" Анналена Бербок пообіцяла не допустити запуску російського газопроводу "Північний потік-2", якщо їй вдасться увійти до складу нового уряду Німеччини.

За її словами, Росія використовує газ як засіб тиску на Європу, а запевненням Москви про те, що газ буде йти через Україну навіть після введення в експлуатацію "Північного потоку-2", вірити не можна.

Вона також зазначила, що останнім часом Росія вкрай неохоче постачає природний газ до Європи, що вже викликало рекордне підвищення ціни, а також впливає на європейську економіку в цілому.

"Путінський режим хоче посилити політичний тиск, щоб швидше отримати дозволи, що залишилися для "Північного потоку-2", щоб газопровід міг бути запущений в експлуатацію", - цитує Бербок німецьке видання Der Tagesspiegel.

"Союз-90"/"зеленые" Анналена Бербок

Кандидат в канцлери від партії ХДС / ХСС Армін Лашет заявив, що цей газовий проєкт потрібен ФРН, але Україна не повинна постраждати як транзитер.

"Так, нам потрібен цей економічний проєкт, тому що, якщо ми зупинимо інші види енергії, нам знадобиться газ. Для мене важливо те, що уряд погодився з цим, а саме, що Україна як транзитна країна в результаті не постраждає", – цитує Лашета видання Deutsche Welle.

ХДС/ХСС Армин Лашет

Читайте останні новини України та світу у своєму смартфоні в додатку Час Пiк