25.09.2021, 10:01

Україна передасть в Інтерпол дані про сотні російських найманців, які воювали на Донбасі

Интерпол

Тимчасова слідча комісія Верховної Ради має намір підготувати та передати в Інтерпол дані про сотні російських найманців, які воювали на сході України.

ТСК Верховної Ради з питань розслідування можливих протиправних дій представників органів державної влади та інших осіб проти суверенітету України має намір підготувати та передати в Інтерпол та інші міжнародні організації дані про сотні росіян, які, ймовірно, мають відношення до російської агресії на сході України. Про це 24 вересня повідомила під час прес-конференції голова ТСК, народний депутат з фракції "Слуга народу" Мар'яна Безугла, передає Час Пік.

"ТСК бере на себе місію для того, щоб ми організували, передали в Інтерпол дані про сотні росіян, які, за інформацією наших розвідників, дотичні до злочинів на Сході і брали участь в агресії Російської Федерації.

З нового, того, що обробляється. Вся та база даних, а за даними оперативного документування, багато хто з тих людей причетні до діяльності, до безпосередньої участі в агресії Російської Федерації на сході України ... Зараз ми обговорюємо з відповідними органами можливість передачі даних не про 30 людей, не про 40, а про сотні в міжнародні інстанції, в Інтерпол", - сказала Безугла.

Більше інформації голова ТСК планує повідомити журналістам, орієнтовно, через тиждень, після проведення чергового засідання парламентської тимчасової слідчої комісії.

Читайте останні новини України та світу у своєму смартфоні в додатку Час Пiк

Теги новин: