27.09.2021, 14:53

"Треба робити якісь дії": Лукашенко стверджує, що США створюють бази в Україні

Ольга Романец | Всі новини автора
Лукашенко

Самопроголошений президент Білорусі Олександр Лукашенко заявив, що спільно з президентом Росії Володимиром Путіним буде вживати заходів щодо України у відповідь на нібито розгортання там американських військових баз США.

Про це повідомляє прес-служба Лукашенка, передає Час Пік.

"Ситуація в суміжних державах для нас несприятлива...Найсумніше - це Україна. У нас відкривається новий, по-старому кажучи, фронт. Ми бачимо, що вони творять. Мало того, що туди побігли наші втікачі, - там створюються навчально-тренувальні табори у все більшій кількості, де навчають цілеспрямовано (і не тільки втікачів) роботі по Білорусі, як кажуть спецслужби...", - сказав Лукашенко.

Він також заявив, що вже нібито навіть самі українські прикордонники виявляють схованки зі зброєю біля кордону з Білоруссю.

"Якщо ці схованки для заходів на території України, то їх не треба тягнути до нашого кордону. Вони б сховали де-небудь в іншому місці. Ясно, ми бачимо ознаки непристойних дій щодо Білорусі. Про це вже чимало сказано", - сказав Лукашенко.

Глава РБ не виключає, що на кордоні РФ і Білорусі з'являться американські ракети, тому, заявив він, Москва і Мінськ готують відповідні кроки у відповідь.

"Ми з президентом Росії проводили і проводимо консультації з цього питання і домовилися, що там треба робити якісь дії. В іншому випадку ми завтра матимемо прямо на кордоні Білорусі та Росії неприйнятну для нас ситуацію...",- додав Лукашенко.

Читайте останні новини України та світу у своєму смартфоні в додатку Час Пiк