29.09.2021, 12:33

Розслідування щодо екс-нардепа Семенченка завершено, - СБУ

Ольга Романец | Всі новини автора
Семенченко

Служба безпеки України закінчила розслідувати справу, пов'язану з екс-нардепом Семеном Семенченком і ще вісьмома людьми.

Про це повідомляє прес-служба відомства, передає Час Пік.

Справа розслідувалася за чотирма статтями, серед яких не тільки початкове звинувачення в створенні ПВК. Ще три інкриміновані статті: незаконне поводження зі зброєю та боєприпасами (ч.1 ст. 263), порушення порядку міжнародної передачі товарів, які підлягають державному експортному контролю (ч. 2 ст. 333) та теракт (ч. 2 ст. 258).

"Розслідуванням встановлено, що з 2018 року на території міста Києва та Київської області під керівництвом колишнього народного депутата діяло не передбачене законом збройне формування. Воно розташовувало тренувальною базою військового типу, арсеналом зброї, боєприпасами і вибуховими речовинами. Учасники постійно проходили відпрацювання бойових умінь і навичок, у тому числі за кордоном", - передає прес-служба Офісу генпрокурора.

Як зазначають в Офісі генпрокурора, в 2019 керівником і учасниками збройного формування був організований терористичний акт - постріл з протитанкового гранатомета в будівлю одного з українських телеканалів у Києві.

Крім того, один із засновників цього формування входив до складу організованої групи, що здійснювала незаконне ввезення поза митним контролем сумнівної якості та комплектації товарів військового призначення для подальшої реалізації їх підприємствам оборонного сектору економіки України за завищеними цінами та з порушенням встановлених законом процедур закупівлі.

Зазначається, що кримінальні провадження щодо інших учасників цього збройного формування вже раніше були направлені до суду.

Читайте останні новини України та світу у своєму смартфоні в додатку Час Пiк

Теги новин: