07.10.2021, 11:25

Латвія має намір провести велику міжнародну конференцію по Криму

Дагмара Бейтнере-Ла Галла / фото - пресс-служба Верховной Рады

Латвія має намір провести велику міжнародну конференцію з питань тимчасово окупованого Росією Криму.

Латвійська сторона готова до активної роботи в рамках Кримської платформи. Про це йшлося на зустрічі заступника Голови Верховної Ради Олени Кондратюк з віце-спікером латвійського Саейму Дагмарою Бейтнере-Ле Галлою та послом Латвії Ілгварсом Клявой. Про це 6 жовтня ]]>повідомила ]]>прес-служба Верховної Ради, передає Час Пік.

Сторони домовилися скоординувати зусилля з проведення заходів Кримської платформи. Зокрема, Латвія планує організувати велику міжнародну конференцію з питань окупації Криму як прикладу порушення міжнародного права.

Під час зустрічі сторони також обговорили спільне історичне минуле двох народів, відновлення та збереження історичної пам'яті про злочини тоталітарних режимів.

Учасники зустрічі також обговорили питання щодо євроатлантичної інтеграції України та взаємодію в ПАРЄ в рамках формату Балтік+ та активізацію співпраці України з ініціативою Трьох морів.

Віцеспікерка Саейму Дагмара Бейтнере-Ле Галла зазначила, що Латвія готова до рішучих дій у цьому напрямку спільно з Україною та очікує на відповідні кроки з української сторони.

Читайте останні новини України та світу у своєму смартфоні в додатку Час Пiк