Error message

  • Notice: unserialize(): Error at offset 2 of 8 bytes in variable_initialize() (line 1202 of /var/www/chaspik/data/www/vchaspik.ua/includes/bootstrap.inc).
  • Notice: unserialize(): Error at offset 2 of 8 bytes in variable_initialize() (line 1202 of /var/www/chaspik/data/www/vchaspik.ua/includes/bootstrap.inc).
12.10.2021, 09:29

Меркель, Макрон та Путін домовилися активізувати "нормандський формат"

Меркель, Макрон, Путин / Иллюстративное фото. Открытый источник

Федеральний канцлер Німеччини Ангела Меркель та президент Франції Еммануель Макрон провели телефонну розмову з президентом РФ Володимиром Путіним.

Відбулася телефонна розмова президента РФ Володимира Путіна з Федеральним канцлером Федеративної Республіки Німеччина Ангелою Меркель та президентом Французької Республіки Еммануелем Макроном. Про це ]]>повідомила ]]>прес-служба Кремля, передає Час Пік.

Телефонна розмова відбулася відразу після відеоконференції з президентом України Володимиром Зеленським.

Путін в черговий раз звинуватив Україну в ухиленні від виконання Мінських домовленостей, а також домовленостей, досягнутих на саміті у Парижі в грудні 2019 року.

Сторони підкреслили важливість реалізації Мінських домовленостей від 2015 року як "безальтернативної основи врегулювання".

"Було також підкреслено зацікавленість у подальшій координації зусиль Росії, Німеччини та Франції в "нормандському форматі", - йдеться в повідомленні.

В результаті сторони домовилися доручити своїм радникам активізувати роботу по нормандському формату.

"Міністри закордонних справ вестимуть справу до проведення в цьому форматі зустрічі на своєму рівні. Вирішено також продовжити по відповідних каналах вивчення передумов до можливої організації, в разі доцільності, і нормандського саміту", - йдеться в повідомленні прес-служби Кремля.

Читайте останні новини України та світу у своєму смартфоні в додатку Час Пiк