11.11.2021, 11:41

Гео Леросу вручили підозру за демонстрацію середнього пальця Зеленському

Марина Началова | Всі новини автора

Народному депутату Гео Леросу, який у сесійній залі Верховної Ради показав середній палець президенту Володимиру Зеленському, повідомили про підозру у хуліганстві.

На своїй сторінці у Фейсбуці Лерос виклав фото, передає Час Пік.

"Прямо зараз мені у дворі будинку, де я проживаю, вручають підозру. Є ДБР та ГПУ. Чекаю на адвоката", - написав нардеп, ще не знаючи, за що саме йому хочуть оголосити підозру.

Згодом він повідомив, що підставою для врученні підозри стала демонстрація середнього пальця Зеленському.

Тим часом прес-служба Державного бюро розслідування оприлюднила офіційне повідомлення з цього приводу.

"11 листопада 2021 року за дорученням виконувача обов’язків Генерального прокурора вручено письмове повідомлення про підозру народному депутату України за грубе порушення громадського порядку у сесійній залі Верховної Ради України", - повідомили у ДБР.

Як зазначається, 4 листопада Лерос, виступаючи з парламентської трибуни, "образливо висловився щодо вищих посадових осіб держави, при цьому не реагував на зауваження головуючого на засіданні, продовжував такі дії навіть після вимкнення мікрофону за рішенням головуючого. Усвідомлюючи, що промова не буде фіксуватися засобами масової інформації, показав непристойний жест, демонструючи зневагу до загальноприйнятих норм моралі й соціального оточення".

У ДБР заявили, що у діях депутата чітко простежується мета створити власний медійний та політичний образ, підвищити власну медійну впізнаваність, привернути увагу засобів масової інформації, суспільства та інших політиків до своєї особи.

Зазначається, що парламентар при цьому зловживав своїми повноваженнями народного депутата України на виступ під час обговорення кандидатури члена Уряду.

Лерос підозрюється у грубому порушенні громадського порядку з мотивів явної неповаги до суспільства (ч. 1 ст. 296 КК України). Санкція статті передбачає покарання у вигляд штрафу до 4 тис. неоподатковуваних мінімумів доходів громадян або арешт на строк до 6 місяців, або обмеження волі на строк до 5 років.

Досудове розслідування триває, вирішується питання про обрання запобіжного заходу, зазначили у ДБР.

Читайте останні новини України та світу у своєму смартфоні в додатку Час Пiк