16.11.2021, 12:58

Німеччина призупинила сертифікацію "Північного потоку-2"

Ольга Романец | Всі новини автора
Северный поток-2

Німеччина тимчасово призупинила процедуру сертифікації компанії-оператора російського газопроводу " Північний потік-2" Nord Stream 2 AG через невідповідність її юридичного оформлення німецькому законодавству.

Відповідне рішення 16 листопада прийняло Федеральне агентство мереж, передає Час Пік.

"Після детального вивчення документів Федеральне агентство мереж прийшло до висновку, що сертифікація оператора лінії Nord Stream 2 можлива лише в тому випадку, якщо оператор організований в організаційно-правовій формі відповідно до законодавства Німеччини", - йдеться в повідомленні.

За даними регулятора ФРН, сертифікація оператора Nord Stream 2 продовжиться, якщо форма його організації буде відповідати законодавству країни. Для цього оператор газопроводу повинен подати нову заявку від імені дочірнього підприємства.

"Це дочірнє підприємство стане власником і оператором німецької ділянки газопроводу. Сама дочірня компанія в цьому випадку повинна відповідати вимогам Закону про енергетику для незалежного оператора транспортної мережі", - зазначили в агентстві.

Процес сертифікації буде припинений до того моменту, поки не завершиться передача основних активів і людських ресурсів німецької дочірньої компанії, і регулятор зможе перевірити нові документи.

Читайте останні новини України та світу у своєму смартфоні в додатку Час Пiк