22.11.2021, 20:16

Не задекларував 60 мільйонів: Нардепу Шахову вручили підозру, - ЗМІ

Марина Началова | Всі новини автора

Спеціалізована антикорупційна прокуратура повідомила про підозру народному депутату, який не вніс у декларацію майно загальною вартістю близько 60 мільйонів гривень.

Про це повідомила прес-служба САП. За даними низки українських ЗМІ, мова йде про народного депутата з групи "Довіра" Сергія Шахова.

"22 листопада 2021 року прокурор САП за дорученням Генерального прокурора повідомив про підозру в умисному внесенні суб’єктом декларування завідомо недостовірних відомостей до декларації особи, уповноваженої на виконання функцій держави або місцевого самоврядування, чинному народному депутату", - заявили в САП.

Як зазначається, у травні поточного року зі ЗМІ стала відома інформація про те, що нардеп вніс недостовірні відомості до декларації за 2020 рік. Зокрема, депутат не вніс у декларацію майно, що належить його цивільній дружині.

"В ході проведення досудового розслідування встановлено, що народний обранець у поданій декларації не зазначив інформацію про житловий будинок та земельну ділянку в Київської області, що перебували у його користуванні, а також належні майно та доходи, власником яких є особа, з якою він пов'язаний спільним побутом, має взаємні права та обов'язки. Зокрема мова йде про незадекларовані 13 квартир у столиці, 8 паркомісць, 2 будинки в елітному котеджному містечку під Києвом загальною площею понад 2 тис. кв. метрів, 27 земельних ділянок загальною площею близько 115 га у Київській області, дача, нежитлова нерухомість, дві автівки, частки у низці суб'єктів господарювання, доходи від продажу нерухомості. Загалом, депутат приховав майна на загальну суму майже 60 млн гривень, що більше ніж в 4 тис. разів перевищує прожитковий мінімум для працездатних осіб", - повідомили в САП.

Як зазначили у відомстві, це перша вручена народному депутату підозра за ст. 366-2 КК України після відновлення кримінальної відповідальності за внесення завідомо недостовірних відомостей до декларації.

Читайте останні новини України та світу у своєму смартфоні в додатку Час Пiк

Теги новин: