25.11.2021, 11:27

Зеленський провів телефонну розмову з президентом Польщі: які питання обговорили

Зеленский, Дуда

Президент України Володимир Зеленський провів телефонну розмову з Президентом Польщі Анджеєм Дудою. Глава української держави підкреслив важливість єдності Європейського Союзу та збереження тиску у відповідь на погрози з боку Російської Федерації.

Зеленський поінформував Анджея Дуду про розвиток безпекової ситуації на сході нашої держави та про кроки української сторони, що здійснюються для активізації роботи всіх переговорних форматів заради досягнення миру. Про це ]]>повідомила ]]>прес-служба Офісу президента, передає Час Пік.

У цьому зв'язку президент України наголосив на необхідності збереження санкційного тиску на РФ з боку міжнародної спільноти до повного відновлення суверенітету та територіальної цілісності України.

Президенти обмінялися оцінками ситуації на європейсько-білоруському кордоні. Глави держав констатували, що відбувається гібридна атака, належне реагування на яку вимагає спільних зусиль та взаємодії.

Значну увагу в розмові було приділено "Північному потоку-2". Зокрема, обговорили координацію позицій сторін щодо протидії російському проєкту. Зеленський і Дуда оцінили "Північний потік-2" як загрозу безпеці для всієї Європи.

"Це – стратегічна зброя в руках РФ", - зазначив Зеленський.

Президент України окремо порушив питання щодо врегулювання надання дозволів для українських автомобільних вантажних перевізників.

Читайте останні новини України та світу у своєму смартфоні в додатку Час Пiк